OTÁZKY A ODPOVĚDI

Jsem nakažená toxoplasmou, měla bych jít na potrat?
| Q&A, Těhotenství

Určitě nikoli. S největší pravděpodobností máte pouze latentní toxoplazmózu, tedy nakazila jste se někdy dávno, nejspíše již v dětství, a ze strany toxoplazmózy vašemu dítěti nic nehrozí. Jestliže u vás lékaři prokázali propuknutí nákazy toxoplasmou až v době těhotenství, tedy jestliže máte velmi  vysoké hladiny protilátek, včetně IgM nebo IgA protilátek, je třeba, aby vás lékaři preventivně léčili, a zároveň bedlivě sledovali vývoj vašeho plodu. Teprve v případě, že by se prokázal přenos nákazy na vyvíjející se plod, mělo by smysl uvažovat o přerušení těhotenství.

Navigace:

Následující otázka: » »

» Návrat na seznam otázek «

» Návrat na hlavní stranu «

Předchozí otázka: « «