OTÁZKY A ODPOVĚDI

Nakazila jsem se toxoplasmou během těhotenství, měla bych jít na potrat?
| Q&A, Těhotenství

Zachovejte klid, zatím ne. Nejprve je třeba potvrdit, že infekce nastala skutečně v průběhu těhotenství, což po prvním vyšetření většinou není vůbec jasné. I v případě, že se skutečně jedná o infekci v těhotenství, je pravděpodobnost, že se nákaza přenese na plod a poškodí jej poměrně malá. V prvním trimestru těhotenství činí jen asi 15 %. Ve třetím trimestru těhotenství sice tato pravděpodobnost stoupne asi na 70 %, výsledkem však nejsou vývojové vady dítěte. Důvodem k přerušení těhotenství jsou některé vývojové vady dítěte, nikoli samotná toxoplazmóza, či snad dokonce pouhá přítomnost protilátek.

Navigace:

Následující otázka: » »

» Návrat na seznam otázek «

» Návrat na hlavní stranu «

Předchozí otázka: « «