OTÁZKY A ODPOVĚDI

Som nakazená toxoplazmou. Mala by som ísť na potrat?
| Nezařazené

Určite nie. S najväčšou pravdepodobnosťou máte len latentnú toxoplazmózu, čo znamená, že ste sa nakazila už niekedy dávno, najskôr v detstve, a zo strany toxoplazmózy vášmu dieťaťu nič nehrozí. Ak u vás lekári zistili prepuknutie nákazy toxoplazmou až v období tehotenstva, teda ak máte veľmi vysoké hladiny protilátok, vrátane IgM alebo IgA protilátok, je potrebné, aby vás lekári preventívne liečili, a zároveň pozorne sledovali vývoj vášho plodu. Až v prípade, že by sa preukázal prenos nákazy na vyvíjajúci sa plod, malo by zmysel uvažovať o prerušení tehotenstva.

Navigace:

Následující otázka: » »

» Návrat na seznam otázek «

» Návrat na hlavní stranu «

Předchozí otázka: « «